пятница, 13 марта 2015 г.

До Порошенка звернувся Ратушняк

Закарпатський політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook звернувся до Президента України Петра Порошенка з вимогою цілого ряду невідкладних заходів із метою порятунку країни. «Задля збереження нації і залишку країни закликаю:
НЕГАЙНО:
— Визнати поразку і втрату Криму та частини Луганської і Донецької областей, що завуальовано визнано вами підписом у 2-й Мінській угоді. Втрату Криму без спротиву визнати злочином, державною зрадою. ГПУ і ВРУ вжити всіх необхідних заходів до розслідування.
— ВРУ визнати їх статус як тимчасово окупованих і планувати подальший розвиток держави з урахуванням цього фактора.
— Міжнародні сили, паркани, мури та нові прикордонні і митні переходи створити за існуючою лінією воєнного протистояння і українсько-російського кордону, що дотична до території, підконтрольної державі Україна.
— У тижневий термін призначити українських послів у десятки країн, де їхні посади недоречно вільні тривалий час. Ввести візовий і платний режим в’їзду до України на принципах повної дзеркальності. Віза — на візу, плата — на плату.
— Визнати річне керування урядом під керівництвом А. Яценюка негативним та таким, що загрожує національним інтересам України і є джерелом внутрішньої загрози зникнення держави як такої. Уряд має піти у відставку.
Тому в аварійному порядку потрібно здійснити такі економічні дії, що стабілізують ситуацію та створять можливість для подальшого росту і розвитку:
— Зупинити продаж валюти на закупівлю товарів і послуг іноземного походження крім зброї, ліків, медобладнання, устаткування та комплектуючих для виробництва. Зараз ми мільярди доларів витрачаємо на жуйки, сигарети, алкоголь, одяг. Сьогодні таке витрачання валюти це марнотратство і зрада держави.
— Всі платіжні трансферти з офшорними зонами, фірмами, банками, країнами (без жодного винятку) обкласти податком 25 %.
— Повернення валюти експортерами скоротити з 90 до 30 діб, але дати їм право продажу всієї валюти на щоденних банківських аукціонах за вільними ринковими цінам. Сьогодні банки обкрадають експортерів на 2—6 грн. на кожному євро/доларі.
— Рефінансування «своїх» банків, безконтрольна емісія гривні є корупцією, що вимагає відставки голови НБУ і передачі функцій рефінансування під парламентський контроль.
— Націоналізація всіх металургійних, хімічних, газо- і енергорозподільчих підприємств, які не виконують (а це понад 90 %) зобов’язань згідно з договором приватизації. А це насамперед соціальні зобов’язання — кількість робочих місць, рівень оплати.
— Націоналізація всіх газових, нафтових і інших сировинних надр, що були не розроблені, а приватизовані. Всі вони працюють на інтереси кримінальної олігархії.
Ввести міжвідомчий контроль на митницях, які залишилися джерелом підриву економіки.
У політичній сфері треба визнати масовий кримінальний підкуп виборців на виборчих перегонах у мажоритарних округах. ВРУ сформовано не у відповідності з політичними вподобаннями громадян. Терміново внести зміни до виборчого законодавства виключно на 100%-ній партійній основі. Прохідний бар’єр знизити до 3 %. Виборчий вік підняти до 21 року, не допускати до виборів працівників усіх бюджетних закладів і установ. Пропоную надати виборче право виключно платникам податків. Заборонити політичну рекламу для виключення змагання грошей. Тільки на рівних правах, у обсягах і у спосіб, що визначені законом.
Щодо виборів на окупованих територіях — неприпустимим є надання особливих повноважень одним і не надання цих повноважень іншим територіям і регіонам. Адже це буде означати часткову федералізацію для тих, хто це отримав зі зброєю в руках. Інакше це призведе до відкриття другого внутрішнього фронту. Всі ці заходи можна здійснити за тиждень-два. Позитивне сальдо експортно-імпортного балансу буде зростати щотижня і дасть можливість не тільки зупинити інфляцію, але й зрушити процес у зворотному напрямку. Внести відповідні зміни до Конституції насамперед у питанні децентралізації владних ресурсів і повноважень.
Вибори до ВРУ і органів місцевого самоврядування, сільських і селищних голів оголосити на жовтень. В один день», — пише Сергій Ратушняк.
Луганчанка послала НАХЕР защитника ЛНР (ВИДЕО)